Per segon any consecutiu, Càritas Mallorca organitzà una trobada de persones voluntàries, responsables de parròquies i professionals per finalitzar el curs. El passat divendres dia 10 el poble de Binissalem acollí Càritas Mallorca al seu casal de cultura (Can Gelabert). L’objectiu de la trobada fou doble: per una part presentar la Memòria 2015 que ja s’havia mostrada setmanes anteriors a la premsa i agrair la tasca del voluntariat i per una altra presentar quatre experiències de Càritas Mallorca.
La Memòria de Càritas és un reflex de la feina feta per tots els agents de Càritas Mallorca (voluntaris/es, professionals contractats i responsables de parròquies) i ens ajuda a tenir una visió àmplia de tota la tasca que duu a terme l’entitat, així com punts per a reflexionar i repensar el nostre quefer diari per a millorar la realitat que ens envolta.
Els diferents talleres que s’oferiren foren els següents:
OBJECTIU ACONSEGUIT! , on l’Equip de Formació, Orientació i Intermediació ens va mostrar el camí que recorre una persona al aquest servei fins trobar una feina. A través del vídeo “Enhorabuena” de FOESSA i uns puzles ens feren reflexionar damunt les dificultats a l’hora de cercar una feina i la potencialitat que cada persona té.
PROJECTE COMÚ-TÈXTIL, on en Joan Francesc Planes, Secretari General de l’entitat i na Catalina Mateu, coordinadora d’Economia Social i Solidària, pogueren contar l’experiència de treball conjunt de les diferents Càritas Diocesanes en el tractament de la roba.
MIGRANTS AMB DRETS, on tres companyes de Càritas ens feren reflexionar damunt la realitat dels migrants i refugiats, davant els fets de la frontera est a Europa, i es creà un debat i una pluja d’idees del que podem fer davant aquesta realitat d’injustícia.
II ENCONTRE CONFEDERAL DE VOLUNTARIAT, on quatre voluntaris de Càritas Mallorca ens contaren de primera mà la seva experiència a l’encontre confederal de voluntariat de Càritas i s’afegí la participació de Càritas Mallorca a la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears.
A cada taller hi participaren al voltant de 30 persones. La jornada finalitzà amb una pregària conduïda pel Delegat Episcopal a Càritas, Guillem Vaquer i després es pogué gaudir d’un sopar compartit.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=150_VOLUNTARIS_I_PROFESSIONALS_DE_CÀRITAS_MALLORCA_ACUDIREN_A_LA_TROBADA_DE_FINAL_DE_CURS_A_BINISSALEM&&noticia_id=9081

Por Prensa