Aquest estiu MISOL, ong per al desenvolupament d’arrels profundament franciscanes, ha comptat amb la col·laboració de 18 voluntaris, majoritàriament mallorquins, que han viatjat als 15 projectes que l’organització desenvolupa a Bolívia i Perú.
Aquest equip de voluntaris arribarà al llarg de l’estiu als diferents llocs de la geografia boliviana i peruana on MISOL desenvolupa els seus projectes, donant suport a la tasca solidària que les germanes de la Congregació duen a terme des de fa dècades.
MISOL té com a objectiu alleujar i donar solució a les situacions derivades de la pobresa extrema, com són la manca d’aliments, educació, sanitat i circumstàncies d’abandonament i exclusió social. En pro d’aquest objectiu, els voluntaris treballaran en els projectes d’acord a les seves competències i habilitats, recolzant el treball de les germanes.
Un grup d’estudiants de medicina cooperarà amb l’Hospital Sant Francesc d’Assís a La Paz, on MISOL té un dels seus principals projectes en l’àrea sanitària. Diverses joves estudiants de magisteri participaran en el dia a dia dels col·legis i el suport escolar. Les treballadores socials i estudiants de dret col·laboraran en els centres d’atenció a la infància i la dona. També es desenvoluparà una iniciativa mediambiental per part d’una voluntària, enginyera agrònoma.
En general, tots els voluntaris tindran l’oportunitat d’aportar el seu «granet d’arena» en els menjadors escolars, en els punts d’atenció a les famílies i activitats d’educació i oci infantil, amb els quals compten tots els projectes.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=18_VOLUNTARIS_DE_L’ONG_MISOL_COL·LABORARAN_AQUEST_ESTIU_EN_ELS_SEUS_PROJECTES_SOLIDARIS_DE_BOLÍVIA_I_PERÚ&&noticia_id=10211

Por Prensa