El passat 5 de març, Càritas Mallorca va celebrar una Jornada de Formació, presidida pel bisbe Mons. Javier Salinas, a la qual van acudir 200 agents de Càritas (persones voluntàries, professionals, sacerdots…). La Jornada, a més d’un espai de trobada i de compartir, tenia per objectiu treballar la Campanya Institucional “Practica la Justícia. Deixa la teva empremta”. A més va comptar amb la presència de Beatriz Seara, responsable d’Orient Mitjà de Càritas Espanyola.

Després d’una pregària a la qual es va reflexionar sobre el camí que anam construint tota la humanitat i les empremtes que anam deixant, Beatriz Seara va intentar transmetre als presents una nova mirada cap a la realitat d’Orient Mitjà. En la seva ponència va donar a conèixer la seva diversitat cultural i religiosa, trencant estereotips i prejudicis cap al món àrab. A més, va donar unes pinzellades de les causes i conseqüències de la guerra i la greu situació que estan sofrint Síria i altres països limítrofs així com el moviment migratori intern i extern que s’està duent a terme ( amb tot el sofriment que això comporta a les persones que fugen de situacions de guerra). Va moure consciències i va convidar a veure l’oportunitat de creixement que suposa la trobada amb l’altre, amb persones d’altres llocs i cultures, promovent una societat acollidora.

Després de la ponència i un berenar amb productes de comerç just, es van dur a terme uns tallers de grup amb l’objectiu de veure les empremtes de justícia que es volen deixar com a agents de Càritas, amb l’objectiu de construir entre tots un nou camí de vida.

Empremtes de solidaritat, de voluntariat, de trobada amb l’altre/l’altra, d’acollida, de denúncia social van omplir l’auditori a la conclusió de la jornada. Un dia que, en definitiva, va donar impuls a tots els agents de Càritas Mallorca a continuar la seva tasca de promoció de la persona, defensa dels drets humans i a caminar deixant #EmpremtesDeJustícia.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=JORNADA_DE_FORMACIÓ_DE_VOLUNTARIAT_DE_CÀRITAS&&noticia_id=8869

Por Prensa