Noticia de la Diócesis de Mallorca

ACTE DE DONACIÓ D’UN QUADRE DEL CANONGE TARONGÍ A LA SEU

Gestión parroquial online

José Ignacio Aguiló Fuster, José Tomás Aguiló Regla i Josefa Verdaguer Aguiló, representants de la família Aguiló Tarongí, i descendents de Josep Tarongí Cortès (1847-1890), prevere i escriptor mallorquí, han fet donació a la Seu d’un retrat del seu avantpassat, obra del pintor Ricard Carlotta Miró (1837-1912).

El Capítol de la Seu, en primer lloc, agraeix de tot cor la donació gratuïta, que ve a enriquir el dipòsit del museu catedralici amb el retrat d’una figura rellevant, tant en el món eclesiàstic com en el cultural. Aquest retrat estarà exposat al Museu Diocesà fins a final d’agost.

En segon lloc, el Capítol, des del començament, detectà en aquest gest un significat més profund. La família Aguiló Tarongí, regalant aquest retrat, dóna al Capítol l’ocasió d’integrar, encara que sigui de manera simbòlica, en la seva genealogia aquell que en fou exclòs per la seva condició de xueta. Aquest és un motiu més pregon d’agraïment a la família del Canonge Tarongí, que té a veure amb la reconciliació i l’expiació d’una taca, que el nostre poble i la nostra Església porten en el seu si.

El retrat de Josep Tarongí i Cortés de 2 x 1,3 m. aproximadament, data de finals del segle XIX i principis del segle XX i és propietat de la família Aguiló- Tarongí.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=ACTE_DE_DONACIÓ_D’UN_QUADRE_DEL_CANONGE_TARONGÍ_A_LA_SEU&&noticia_id=9107