El Secretariat Diocesà de Pastoral Penitenciària organitza, un any més, una campanya de recollida de crespells que, en nom dels cristians de Mallorca, es fa arribar per Pasqua als reclusos a la Presó de Palma. Per a tal es demana la col·laboració en la campanya a tots aquells que s’hi vulguin sumar.

Segons fonts del Secretariat, “per a totes les persones que els rebran, aquest gest significa que els cristians de Mallorca estan al corrent de la seva existència, més encara, significa que els cristians els reconeixem amb tota la seva dignitat humana i com a germans”. Pot ser, també, “una ocasió per tractar de forma seriosa i en profunditat qüestions que habitualment es tracten de forma superficial o senzillament no es tracten. El delicte, la justícia, el càstig, la pena, la presó, són qüestions que toquen molt de prop les consciencies, la fe, l’evangeli, etc. i que demanen una presa de posició d’acord amb el missatge de Jesús.

El lema que guia les activitats d’aquest any des de la Pastoral és: “Mirar més enllà per a viure d’una altra manera”, extret de la missa de Matines 2016, presidida per Mons. Sebastià Taltavull.

Aquesta campanya té com a objectiu recollir com més crespells millor, però no només això, volen posar-se a disposició de les comunitats cristianes (parròquies, grups, moviments, confraries, comunitats de vida consagrada, etc ) que desitgin “mirar d’una altra manera” als empresonats i el seu entorn, que vulguin tenir una visió més real i més humana del fet de la presó. Per això, s’ofereixen a presentar aquesta realitat allà on se sol·liciti: xerrades, taules d’opinió, esquemes de pregària, full de catequesi, converses, col·loquis, etc.

La recollida de crespells es farà a la Parròquia de Corpus Christi (Son Gotleu) el dissabte 15 d’abril de 9 a 11 h. A més, a la Parròquia de Verge de Montserrat es recolliran també crespells el Dijous i Divendres Sant (13 i 14 d’abril) de 9 a 13 h i de 16 a 19 h.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CAMPANYA_DE_RECOLLIDA_DE_CRESPELLS_PER_ALS_RECLUSOS_DE_LA_PRESÓ_DE_PALMA&&noticia_id=9763

Por Prensa