Els preveres de Mallorca han celebrat aquest dijous 19 de maig la jornada sacerdotal per excel·lència de la Diòcesi, en la festa de Jesucrist Sacerdot. La trobada, que tradicionalment se celebra al Santuari de Lluc, enguany ha tengut un marcat caràcter lul·lià amb la visita al sepulcre del Beat i la celebració eucarística a la Basílica de Sant Francesc. La celebració ha estat presidida pel Cardenal Gerhard Ludwig Müller, Prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, que en la seva homilia ha recordat diversos fragments de l’obra de Llull. Acabada la celebració, el cardenal, juntament amb bisbes i sacerdots, ha dipositat un ram de flors a davant el sepulcre del Beat, i ha resat una breu pregària.

Abans, a la sala d’actes del Col·legi de Sant Francesc, ha pronunciat una conferència titulada “¿Qué podemos esperar del sacerdocio?”, on ha definit el ministeri de la reconciliació com a originat en un do: “Parlant del sacerdoci, el nostre primer pensament es dirigeix espontàniament a tants sacerdots exemplars que hem trobat a la nostra vida vocacional”. I afegeix: “El seu testimoni lluminós es un far que concreta aquesta preciosa vocació a la qual hem estat cridats”. Acte seguit ha reflexionat sobre la crisi actual del sacerdoci des d’una perspectiva història, començant per les conseqüències de la reforma protestant i acabant pel nou context cultural i eclesial: “Hem de recordar que l’actual crisi del sacerdoci té com a causa factors, en primer lloc, extraeclesials. La identitat cristiana es troba desorientada perquè som fills del nostre temps i aquesta societat s’ha oblidat de Déu.” Finalment, ha convidat els preveres a viure per pura Gràcia la seva identitat sacerdotal, com un “tresor amagat, la perla preciosa de què ens parla l’Evangeli”.

Com és tradicional, a la celebració es va retre homenatge als dos preveres que aquest 2016 compleixen les noces d’argent i als onze que fan 50 anys de sacerdoci. A la vegada s’ha tengut un record especial pels vuit sacerdots morts durant aquest any.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CARDENAL_MÜLLER:_“ELS_SACERDOTS_ESTAM_CRIDATS_A_VIURE_PER_PURA_GRÀCIA_LA_NOSTRA_IDENTITAT_SACERDOTAL&&noticia_id=8990

Por Prensa