En el marc de l’Any de la Misericòrdia, Càritas Diocesana de Mallorca posa en marxa una campanya de recollida de fons per a donar suport a famílies i persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica per al pagament de lloguers, hipoteques, subministraments (llum, aigua i gas), petites reparacions domèstiques i consecució de lloguers socials, entre d’altres.

En aquest Any Jubilar, el Papa Francesc demanar viure de la misericòrdia de Déu i per a la misericòrdia cap al pròxim. Per això ens convida que reflexionem durant aquest any sobre les obres de misericòrdia corporals i espirituals. Des de Càritas creuen que és una ocasió prou important per actualitzar una de les obres corporals de misericòrdia: Vestir el despullat, que traduït a llenguatge d’avui faria referència a ajudar solidàriament els necessitats, de prop i de lluny, que estan despullats de tot, especialment dels seus drets.

En aquest marc es volen centrar en el dret a un habitatge digne, espai fonamental per al desenvolupament integral de tota persona.

Des de Càritas Mallorca l’habitatge és concebut com un espai de protecció, de seguretat familiar, d’intimitat, de relació i convivència; és l’espai que agombola per a la vida i el creixement. L’habitatge és per tant un espai fonamental per a la vida en dignitat de la persona. La lluita per la protecció i sosteniment de l’habitatge durant aquests darrers anys han esdevengut una prioritat davant un sistema pervers on s’ha considerat que l’habitatge era un bé d’inversió i no un dret de tota persona.

L’accés i el sosteniment d’un habitatge digne i adequat de les persones que Càritas Mallorca acompanya han estat sempre presents en la seva acció. Aquesta opció s’ha intensificat en aquests últims anys davant l’aparició de situacions de sofriment de tantes persones i famílies amb dificultat per fer front al pagament de l’habitatge (ja sigui lloguer o hipoteca) i dels subministraments més essencials com són l’electricitat, el gas o l’aigua, arribant en molts de casos als desnonaments.

Avui, i per encàrrec del Bisbe, es proposa a les comunitats cristianes i a la societat en general un gest de solidaritat, que consisteix en la creació d’un fons d’ajuda específic per a lloguers, hipoteques, subministraments, petites reparacions, consecució de lloguers socials, entre d’altres. La campanya es durà a terme durant tot l’any, fins al tancament de l’Any Jubilar, el novembre de 2016.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CÀRITAS:_CAMPANYA_DE_CREACIÓ_D’UN_FONS_SOLIDARI_PER_A_SUPORT_A_L’HABITATGE&&noticia_id=8799

Por Prensa