Amb l’inici de la campanya anual de la Renda, Càritas torna a proposar a tots els contribuents el mateix missatge que ve llançant en els darrers anys: l’oportunitat de marcar la “X” de manera conjunta les dues caselles solidàries de l’Assignació Tributària, la destinada a l’Església catòlica i la d’Activitats d’Interès Social. Es tracta d’un senzill gest amb el qual, sense cap cost afegit, cada ciutadà pot duplicar la seva solidaritat amb les persones més vulnerables.

Sota el lema «Algunes persones no donen res. Unes altres només la meitat. MILLOR2», Càritas ha editat diversos materials de difusió per a recordar als declarants la possibilitat que tenen de multiplicar per dos el seu compromís solidari a través de la Declaració de la Renda. I és que, al marcar ambdues opcions de forma simultània, els ciutadans poden col·laborar alhora amb un 0,7% de la seva base imposable a sostenir l’acció de l’Església i amb un altre 0,7% a recolzar les finalitats socials que desenvolupen Càritas i moltes altres organitzacions que reben fons de l’IRPF per finançar una part de la seva labor solidària.

Molts contribuents desconeixen que tenen la possibilitat de marcar conjuntament les dues caselles solidàries a la Declaració de la Renda, una opció que en cap cas afecta al resultat de la declaració, tant si és ingressar com a retornar.

A l’exercici de l’any passat, dels gairebé 19,5 milions de declarants, 4.088.107 van marcar conjuntament les dues caselles, la qual cosa va suposar un augment del 10 per cent en relació amb l’exercici anterior. No obstant això, un gran nombre de contribuents, concretament un 30% (5,89 milions de declarants l’any passat), que no marquen cap de les dues caselles solidàries, amb el que l’import de l’assignació tributària de les seves declaracions passa a engrossir directament les arques de l’Estat.

Càritas rep fons d’ambdues caselles per als seus programes socials
Càritas, com a entitat del tercer sector d’acció social, rep fons per als seus projectes socials aportats pels contribuents a través de la casella de “Finalitats Socials”. A 2016, la partida manejada per Càritas va ascendir a 27,6 milions d’euros, que es van destinar a 33 programes socials repartits per tot el país i del que es van beneficiar 424.814 persones en situació de dificultat social.

Al mateix temps, com a Confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església catòlica a Espanya, Càritas rep també suport financer tant de la Conferència Episcopal Espanyola com de les 70 Diòcesis espanyoles, part del sosteniment de la qual procedeix de les aportacions procedents de la casella destinada a l’Església catòlica.
Gràcies a aquesta íntima col·laboració, Càritas sosté bona part de la seva densa xarxa de centres i serveis que funcionen a través de les parròquies i diòcesis de tota Espanya, a on l’any passat va poder acompanyar i acollir 1.975.000 persones.

Aquest suport de tota l’Església també és vital per impulsar les accions de lluita contra la pobresa que Càritas Espanyola desenvolupa a tercers països, de les quals es van beneficiar altres 2.080.000 milions de persones a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CÀRITAS_CONVIDA_A_DUPLICAR_LA_SOLIDARITAT_A_LA_DECLARACIÓ_DE_LA_RENDA_MARCANT_LES_DUES_CASELLES_DE_L’ASSIGNACIÓ_TRIBUTÀRIA&&noticia_id=9892

Por Prensa