Noticia de la Diócesis de Mallorca

CÀRITAS EUROPA DENUNCIA QUE LA SITUACIÓ DELS REFUGIATS POSA EN DUBTE ELS VALORS EUROPEUS

Gestión parroquial online

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, Càritas Europa va emetre una declaració, recordant a la Unió Europea i els seus Estats membres que existeixen solucions a l’actual crisi de solidaritat a Europa. No és necessari posar les vides dels migrants i els refugiats en perill, i perllongar innecessàriament el seu sofriment. Càritas segueix creient que valors europeus com la dignitat, la igualtat i el respecte dels drets humans no són meres paraules buides, sinó que tenen més sentit que mai.
Segons les Nacions Unides, des de 2014 almenys 10.000 persones han perdut la vida intentant trobar refugi segur a Europa. Les polítiques restrictives de la Unió Europea impedeixen que les persones puguin entren a Europa de forma segura, la qual cosa dóna com resultat un insuportable peatge de mort. La creixent externalització de les polítiques d’asil i migració de la UE a través d’acords amb tercers països revela una flagrant falta de solidaritat amb les persones que fugen de la guerra i la persecució.

Europa té els mitjans per posar fi a les morts innecessàries i el sofriment de persones que necessiten de manera urgent protecció, solidaritat i compassió. Càritas Europa advoca per solucions polítiques que són factibles i realistes. Voluntat política i compromís amb els drets humans són els únics elements que falten en l’equació que permeti convertir en realitat aquestes solucions.
Càritas Europa demana a la UE i, especialment, als seus Estats membres:
Invertir amb eficàcia per salvar vides en el mar.
Obrir més canals segurs i legals d’entrada en la UE, com introduir visats humanitaris més assequibles i accessibles i participar en més reassentaments.
Facilitar la reunificació familiar de refugiats i migrants, i per tant, fomentar la integració als països d’acollida.
Detenir i revertir l’externalització de les polítiques de migració.
Deixin d’utilitzar els acords de tornada i readmissió com a condició per a l’ajuda al desenvolupament.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CÀRITAS_EUROPA_DENUNCIA_QUE_LA_SITUACIÓ_DELS_REFUGIATS_POSA_EN_DUBTE_ELS_VALORS_EUROPEUS&&noticia_id=9113