La xarxa internacional de Càritas està habilitant fons d’emergència
per oferir ajuda humanitària a les persones atrapades a Alep.
Una vegada que el Govern sirià s’ha fet amb el control de l’est d’Alep, existeix una seriosa preocupació per part de totes les organitzacions humanitàries davant la greu situació en la qual puguin trobar-se els 250.000 civils que s’estima que s’han quedat a aquesta zona.

La xarxa internacional de Càritas està habilitant fons d’emergència per oferir ajuda a les persones que es troben atrapades a Alep. A més, insta a una finalització immediata del conflicte, al mateix temps que reclama que l’ajuda humanitària pugui arribar als qui més la necessiten i que es protegeixi la vida dels civils. Per Càritas, aquest és el moment de donar pas a les negociacions polítiques que posin fi a aquesta cruenta guerra.

“Tots estam amb la gent d’Alep”, ha manifestat el Patriarca Gregory III Laham, líder espiritual de l’Església catòlica greco-melquita, al personal de Caritas a Síria. El Patriarca ha elogiat a les ONG i a les organitzacions voluntàries pel treball que realitzen per “alleujar la tragèdia i el sofriment de les persones”. “Donam les gràcies –ha assegurat- a tots aquells que estan recolzant Alep des de fora perquè es posi fi al sofriment i perquè la pau sigui retornada a aquesta bella ciutat”.

Per la seva banda, el president de Càritas Siria i bisbe d’Alep, monsenyor Antoine Audo, ha enviat a totes les Càritas del món un missatge amb motiu del Nadal en la qual demana «deixar de costat les armes i la ideologia” i “contemplar els rostres afligits dels que més sofreixen”.

Síria és una de les majors emergències a les quals s’enfronta la xarxa internacional de Càritas des de l’esclat del conflicte, al març de 2011. Unes 13,5 milions de persones necessiten assistència humanitària a Síria; d’elles, almenys 6,5 milions són desplaçats interns. A més, s’estima que altres 4,6 milions de persones, la meitat d’ells nins i nines, han buscat refugi als països veïns (Jordània, Líban i Turquia, principalment) o han buscat asil, jugant-se la vida a través de rutes de màxim risc, a Europa.

En aquest context, Càritas treballa en dues línies principals: suport a les necessitats bàsiques de les famílies vulnerables, a través de repartiment d’aliments, bolquers i llet per a bebès, ajuda per a habitatge i assistència mèdica; i educació i suport psicosocial a menors desplaçats a causa del conflicte.

La Confederació Càritas Espanyola ha estat des del primer moment al costat de la població afectada per la guerra a Síria i de les Càritas locals que acullen refugiats, tant a la regió de Mitjà Orient com als països de trànsit que estan sent l’escenari de l’èxode de ciutadans sirians a la frontera aquest d’Europa.

Al costat del suport solidari que Càritas Espanyola ve prestant a les Càritas de Jordània, Líban i Turquia per proporcionar acollida a milions de refugiats sirians, al llarg de 2016 ha alliberat diverses partides econòmiques per respondre a les diferents cridades d’emergència llançades per les Càritas europees per a afrontar l’arribada de refugiats als seus països, com són els casos de les Càritas de Macedònia, Sèrbia, Croàcia, Grècia, Eslovènia i Bulgària.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CÀRITAS_RENOVA_LA_SEVA_CRIDA_PER_LA_PAU_A_SÍRIA&&noticia_id=9573

Por Prensa