El bisbe de Mallorca, Javier Salinas i el President del Consell, Miquel Ensenyat, presidiren la sessió de constitució de la Comissió Mixta entre el Consell de Mallorca i el Bisbat en matèria de Patrimoni Històric. Una trobada en la qual s’han aprovat algunes de les propostes d’actuació per aquest 2016.
A la reunió, celebrada a la seu del Palau Episcopal, han participat també la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el provicari general, Nadal Bernat, el vicari general, Antoni Vera i els preveres Antoni Amorós, César Murillo i Gabriel Amengual.
Entre les actuacions previstes, hi ha un projecte per divulgar la feina feta amb les pintures murals que s’han restaurat a l’església de Sant Antoniet (BIC) ‘perquè la gent conegui bé el projecte, els resultats i es pugui valorar la feina que fa el taller del Bisbat a nivell tècnic’. També s’ha aprovat la segona fase de la catalogació de la biblioteca del convent de Santa Clara i continuar amb la digitalització dels llibres sacramentals. S’ha inclòs dins el llistat d’actuacions d’aquest 2016, per raons d’urgència després de l’incendi que ha patit, actuacions al convent de la Concepció de Sineu (BIC). S’han treballat també aspectes d’organització interna com la calendarització de feines i protocols d’actuació. I s’han posat damunt la taula les dues línies de feina que comparteixen el Consell i el Bisbat a nivell patrimonial: d’una banda, la línia de documentació i difusió del patrimoni de l’Església i, d’altra banda, una altra línia relacionada amb la restauració directe de béns, tant siguin Béns d’Interès Cultural (BIC) o Béns Catalogats.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CONSTITUÏDA_LA_COMISSIÓ_MIXTA_ENTRE_EL_CONSELL_I_EL_BISBAT_EN_MATÈRIA_DE_PATRIMONI_HISTÒRIC&&noticia_id=8944

Por Prensa