El bisbe de Mallorca, Javier Salinas, i el director corporatiu de Territori i Centres de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Rafael Chueca, han subscrit aquest matí a Palma un acord de col·laboració emmarcat en els actes de celebració previstos en l’Any Llull. Els han acompanyat en aquest acte el president del Consell Assessor de CaixaBank a les Illes Balears, Josep-Francesc Conrado de Villalonga; el director territorial de CaixaBank a les Illes Balears, Xicu Costa, i el secretari de la Comissió d’Actes de l’Any Ramon Llull, Mn. Nadal Bernat.

La col·laboració entre ambdues institucions per al desenvolupament d’iniciatives de caire social i cultural es remunta a dècades enrere. Ara, el Bisbat de Mallorca i la Fundació Bancària ”la Caixa” també coincideixen en la necessitat de divulgar la figura de Ramon Llull, especialment entre les generacions més joves. L’Obra Social ”la Caixa” ja havia dedicat en el passat iniciatives dirigides a la divulgació de la personalitat i la importància de Ramon Llull, entre les quals cal destacar la mostra Ramon Llull. Història, pensament i llegenda, que es va poder visitar a CaixaForum Palma l’any 2008.

Avui s’ha fet un nou pas en aquesta línia amb la signatura d’un conveni de col·laboració per a la promoció de les activitats previstes en el marc de l’Any Llull, que commemora el VII centenari de la mort del beat.

L’acord es concreta en dues línies. La primera estableix una col·laboració econòmica per part de la Fundació Bancària ”la Caixa” per permetre la realització de les activitats organitzades pel Bisbat de Mallorca. I la segona preveu l’organització d’una activitat específica a càrrec de la Fundació Bancària ”la Caixa”: un concert commemoratiu a la catedral de Mallorca el dimecres 29 de juny, dia en què es recorda l’aniversari de la mort del beat.

En aquest concert commemoratiu hi ha prevista la participació de Maria del Mar Bonet, que interpretarà el programa Alenar Llull, acompanyada d’un conjunt de sis músics (piano, guitarres, arxillaüt, contrabaix, percussions i bateria). A la segona part del concert, l’orquestra i cor Gabrieli Consort & Players, dirigits per Paul McCreesh, interpretaran el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart. Hi ha prevista també la interpretació conjunta de diversos temes per part de Bonet i el Gabrieli Consort & Players, cosa que implicarà l’orquestració per encàrrec de determinades peces.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_BISBAT_DE_MALLORCA_I_LA_FUNDACIÓ_”LA_CAIXA”_ACORDEN_LA_COL·LABORACIÓ_EN_L’ANY_LLULL_I_L’ORGANITZACIÓ_D’UN_CONCERT_A_LA_CATEDRAL&&noticia_id=8853

Por Prensa