No podia ser d’una altra manera. La primera celebració del nou Administrador Apostòlic de Mallorca després de la seva presa de possessió va ser al Santuari de Lluc: “Venir a Lluc i contemplar la Nostra Mare és contemplar una de les manifestacions de la saviesa de Déu”, va afirmar Mons. Sebastià Taltavull a l’inici de la seva homilia. “He demanat al Senyor: ‘D’on em vindrà la força, la il·luminació, la inspiració per dur a terme la tasca que m’ha encomanat el Papa Francesc? Cada vegada que agaf la Paraula de Déu, que dedic temps a la pregària i cada que veig oportunitat de servir.”

Acompanyat per la comunitat de Missioners dels Sagrats Cors present al santuari, Taltavull, va posar Maria com a exemple “d’humilitat i de pregària”, “perquè ha descobert que Déu l’estima, que ha actuat dins la seva vida”. “Avui hem vingut peregrinant en família a aquest Santuari”, i, recordant les paraules del Papa Francesc, recordà que “tota la vida és una peregrinació, i tots nosaltres som un caminant, un pelegrí que recorre el seu camí fins aconseguir la meta anhelada”. I aquesta meta és la misericòrdia.

A la celebració va assistir el President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i la Consellera de Salut, Patrícia Gómez, així com nombrosos fidels.

La Diada de Lluc té lloc cada any al voltant del segon diumenge de setembre. Centenars de persones surten de matinada des de diferents pobles de la part forana per peregrinar a peu fins al Santuari.

Dos elements han marcat significativament la diada d’aquest any: La celebració de l’Any Ramon Llull, que està amarant totes les efemèrides amb el record d’aquest missioner incansable, i el 125 aniversari de l’arribada dels Missioners dels Sagrats Cors al santuari. Va ser el 1891 gràcies a la iniciativa de Jacint M. Cervera, que va encomanar al P. Joaquim Rosselló l’administració del Santuari que ha esdevingut el centre espiritual de referència de l’Església de Mallorca.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_BISBE_SEBASTIÀ_TALTAVULL_PRESIDEIX_LA_SEVA_PRIMERA_MISSA_COM_A_ADMINISTRADOR_APOSTÒLIC_AL_SANTUARI_DE_LLUC&&noticia_id=9261

Por Prensa