El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha agraït avui al papa Francesc la designació com a nou bisbe auxiliar de València de Mons. Javier Salinas, fins ara titular de la diòcesi de Mallorca, i al qual ha definit com «el bisbe més preparat del terreny de la iniciació cristiana, la catequesi i l’educació cristiana de nins i joves», tasques que assumirà en la diòcesi.

En acabar el rés de l’Àngelus al Palau Arquebisbal de València, el Cardenal s’ha dirigit als membres de la Cúria diocesana i personal de l’Arquebisbat per comunicar el nomenament pel Papa de Mons. Salinas, fet públic avui per la Santa Seu precisament en la festa de la Nativitat de Nostra Senyora, cosa que «no ha estat casual», ha puntualitzat el Cardenal, «Déu s’ha mostrat a favor nostre i estam alegres» per haver associat a aquesta festa «el goig i l’alegria de concedir-nos un nou bisbe auxiliar».

Ha explicat que «la diòcesi necessitava, i jo necessitava, enfortir els temes relacionats amb la iniciació cristiana, la catequesi i l’educació cristiana dels infants i joves» per fer «una diòcesi evangelitzada i evangelitzadora, seguint el camí que ens marca l’Esperit». Per això, «vaig demanar al Papa Francesc concretament, a D. Javier Salinas com a Bisbe Auxiliar per ajudar a aquesta comesa».

El Cardenal ha agraït al Papa que, «amb aquesta delicadesa i entranyes paternes que el caracteritzen, hagi accedit al meu prec» i que, també, «amb immensa comprensió i atenció a aquesta necessitat, ens hagi concedit al bisbe millor preparat i expert en aquest terreny». La nova evangelització «inclou una nova pastoral per a la iniciació cristiana, per fer cristians, que és el gran desafiament amb el qual l’Església s’enfronta avui», ha insistit l’Arquebisbe de València.

Més endavant el Cardenal ha elogiat la trajectòria de servei a l’Església de Monsenyor Salinas, «des de quan s’encarregava de la delegació de Catequesi per l’esplèndid treball realitzat en aquest camp» o per la seva «gran tasca també com a Bisbe President de la Subcomissió Episcopal per a la catequesi», així com la seva participació en el document de la Conferència Episcopal amb les Orientacions doctrinals i pastorals sobre la Iniciació Cristiana, els dos Catecismes últims d’Infància de l’Església a Espanya.

També ha ressaltat la pertinença del nou Bisbe Auxiliar de València a l’equip de Catequesi assessor del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, que presideix monsenyor Rino Fisichela. «Com veieu, un veritable regal de Déu i un gran gest de benevolència, de proximitat, comprensió i paternitat del Papa Francesc», ha manifestat.

Finalment, l’arquebisbe de València s’ha dirigit a tots els fidels diocesans per expressar la seva confiança que «el rebeu amb els braços oberts i que el acompanyeu amb el vostre afecte i oració i secundeu les seves orientacions que ens seran tan beneficioses».

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_CARDENAL_DE_VALÈNCIA_AGRAEIX_EL_PAPA_LA_DESIGNACIÓ_COM_A_BISBE_AUXILIAR_DE_MONS._SALINAS,_»EL_BISBE_MILLOR_PREPARAT_EN_INICIACIÓ_CRISTIANA_I_CATEQUESI»&&noticia_id=9252

Por Prensa