El col·legi La Immaculada va iniciar, el passat dijous 4 de maig, la celebració del seu 75è aniversari amb una missa que va tenir lloc a la parròquia Nostra Senyora de la Salut d’El Terreno. A l’acte van assistir més de tres-centes persones, entre elles una bona representació del professorat i de l’alumnat que ha passat per les seves aules les darreres dècades. Un grup d’alumnes d’ESO foren els encarregats d’acompanyar tota la celebració amb els cants elegits per a aquesta festa amb l’ajuda de Marta Albertí (professora d’EI i EP), Mateo Vidal (professor d’EP i ESO) i Mn. Julio Barcudi i acompanyats per l’orgue que tocava Jesús Albertí (padrí d’alumnes).
El Director general del centre, Toni Ribot, va ser l’encarregat de donar la benvinguda i va expressar la seva satisfacció de veure tanta gent aplegada al voltat d’aquesta celebració, va voler reconèixer la tasca feta pel col·legi durant tots aquests anys “La Immaculada és un centre, on educam seguint el camí mostrat pels nostres fundadors: la família Fernàndez i els professors que els acompanyaren. Des d’un principi el col·legi va destacar per la potenciació de les llengües i no sols del català, a més del castellà, llengua oficial aquells moments. L’any 1945 varen començar a ensenyar Francès, Anglès i Alemany. També aquell any incorporaren Ballet, Música i Gimnàstica a més de Mecanografia, Taquigrafia…, el que avui anomenam noves tecnologies. Gràcies a aquesta bona direcció, a la dedicació, entrega, bona feina i l’esforç de tots els que formen aquesta gran família que és La Immaculada, avui és un centre que s’ha guanyat un bon lloc dins el món educatiu de actual”.
El Sr. Ribot també volgué destacar el compromís educatiu del centre “La nostra educació és personal i integradora, som capaços d’integrar nins i nines de pares de 42 nacionalitats distintes amb una preparació acadèmica, humana i religiosa de primer nivell, a la nostra societat, uns s’incorporen al món laboral i altres segueixen estudiant”.
La celebració va ser presidida pel Vicari Episcopal per a l’Educació Mn. Miquel Gual, qui va celebrar l’aniversari de l’escola i a la seva homilia va fer referència a tres idees bàsiques: referència històrica del centre, importància de l’educació com a mitjà imprescindible per crear una societat amb nous valors i la dimensió cristiana com a aportació específica del projecte institucional de les escoles diocesanes: «Un acte com aquest sempre és motiu d’alegria, però més quan és un col·legi que forma part de les onze escoles diocesanes de Mallorca».
L’Eucaristia de dijous ha estat la primera de les activitats institucionals que el col·legi La Immaculada ha programat aquest curs 2016-17 per celebrar el seu 75è aniversari. Entre d’altres coses el mes de juny està previst un sopar d’antics alumnes i professors.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_COL·LEGI_LA_IMMACULADA_CELEBRA_EL_75È_ANIVERSARI&&noticia_id=9990

Por Prensa