El Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca ha acceptat el repte del Museu Diocesà de Mallorca d’intervenir la seva col·lecció d’art religiós a través del llenguatge del còmic i la il·lustració. Dos llenguatges diferents, però no incompatibles. El resultat és una sorprenent mostra en què d’una manera enginyosa, atrevida i sobretot, inesperada, se’ns fa veure amb nous ulls les principals obres de la col·lecció i que amb tota seguretat romandrà a partir d’ara a la memòria dels nostres visitants.
Amb el títol «Apòcrifs. El Diocesà il·lustrat», la mostra ja es pot veure al Museu Diocesà de Mallorca. 16 dels més destacats dibuixants de còmic i il·lustradors de l’illa han reinterpretat o intervingut sobre les peces més significatives de la col·lecció del Museu: Gonzalo Aeneas, Ata, Jaume Balaguer, Canizales, Àlex Fito, Flavia Gargiulo, Pere Joan, Linhart, Enriqueta Llorca, Marta Masana, Max, Bartolomé Seguí, Tatum, Nívola Uyà, Rafel Vaquer i Margalida Vinyes intervenen a obres com el Retaule de Sant Jordi de Pere Niçard i Rafael Mòger (s. XV), La Crucifixió de Pere Terrencs (s. XV ) o el popular Drac de Na Coca.
Els autors fan noves lectures i interpretacions sorprenents. Plantegen enginyosos diàlegs formals i conceptuals amb les obres religioses originals. Aquesta atrevida proposta de la Seu de Mallorca al Clúster de Còmic està comissariada per Catalina Mas, conservadora de Patrimoni de la Catedral, i per Juan Roig i Sònia Delgado, del Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_CÒMIC_ENTRA_AL_MUSEU_DIOCESÀ_&&noticia_id=9966

Por Prensa