Entre les actuacions acordades dins la Comissió Mixta Consell-Bisbat per a la conservació del patrimoni religiós destaca l’esforç en divulgació a través d’una exposició itinerant que mostrarà les obres restaurades els darrers anys gràcies a aquest conveni i la intervenció en profunditat a l’antic Convent dels Mínims de Campos, pressupostada en 86.000 euros.

La Comissió Mixta en matèria de patrimoni històric Consell-Bisbat s’ha reunit aquest migdia al Palau Episcopal de Palma amb la presència del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el bisbe administrador apostòlic de Mallorca, Sebastià Taltavull, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el delegat general del Bisbat, Nadal Bernat; els directors insulars de Patrimoni i Cultura, Kika Coll i Rafel M. Creus, l’ecònom diocesà del Bisbat, Antoni Burguera, el Delegat de Patrimoni, Cèsar Murillo i el responsable de Patrimoni del Capítol Catedral, Gabriel Amengual.

La trobada d’avui ha servit per tancar el programa d’actuacions d’aquesta comissió per a l’any 2017. Un full de ruta dotat amb 180.000 euros, dels quals 60.000 es destinen a activitats de documentació, difusió i estudis preliminars de conservació o restauració, mentre que 120.000 euros es destinen directament a intervencions en diferents esglésies i parròquies de Mallorca.

Pel que fa a intervencions damunt el patrimoni religiós, Consell i Bisbat han acordat prioritzar actuacions com la conservació curativa dels béns mobles de l’església de Sant Francesc de Paula de l’antic Convent dels Mínims de Campos, amb una dotació de 86.000 euros. També s’intervindrà en el Santcrist (segle XVI) i el Sagrari (segle XVII) de l’església del monestir de la Concepció de Sineu (16.000 euros); en la neteja del retaule major de la parròquia d’Alaró (15.000 euros) i en la restauració de les campanes de la parròquia de Puigpunyent (3.000 euros).

Aquest 2017, a més, Consell i Bisbat fan un esforç important en la difusió de les obres restaurades els darrers anys gràcies a aquest conveni. S’organitzarà una exposició itinerant que començarà a l’església de Sant Antoniet de Palma i que recorrerà diferents pobles de Mallorca, un projecte dotat amb 22.500 €. Un altre projecte destacat, a nivell de documentació i preservació és la digitalització dels Llibres Sacramentals de l’Arxiu Diocesà (17.000€).

Finalment, està previst que se duguin a terme els estudis preliminars del retaule de Nostra Senyora de Gonfaló (5.500 €) de la parròquia de Santa Eulàlia; els estudis del retaule de Sant Francesc de la parròquia de Santa Margalida (6.000 €); estudis preliminars del retaule major de la parròquia d’Alaró (6.000 €) i també per a les Sibil·les de la parròquia de Sant Nicolau (3.000€).

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_CONSELL_I_EL_BISBAT_TANQUEN_ACTUACIONS_EN_PATRIMONI_RELIGIÓS_PER_A_AQUEST_2017_PRESSUPOSTADES_EN_180.000_EUROS&&noticia_id=9829

Por Prensa