La Catedral de Menorca va acollir aquest dissabte l’ordenació episcopal i presa de possessió de Francesc Simó Conesa Ferrer com a bisbe de Menorca. La missa d’ordenació episcopal i presa de possessió ha estat presidida per l’arquebisbe metropolità de València, el cardenal Antonio Cañizares, i concelebrada pel cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), i Monsenyor Jesús Murgui, bisbe d’Oriola-Alacant, diòcesi on fins ara ha exercit el seu ministeri pastoral Francesc Simó Conesa. Nombrosos bisbes es varen fer presents, entre ells l’administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull.
 
Durant la celebració, el cardenal Cañizares va pronunciar l’homilia i va cedir la càtedra en el presbiteri de la Catedral al nou bisbe. Per la seva banda, el nou bisbe s’ha declarat, com proclama el seu lema episcopal, «al servei de la vostra alegria. Quan un cor ha estat tocat per la misericòrdia —acaba de recordar el Papa Francesc— produeix alegria. Davant del buit profund que viuen molts dels nostres contemporanis, vull ser testimoni de la veritable alegria, que brolla del misteri pasqual i que condueix a la trobada amb Jesucrist, que sana i omple el cor de l’home. «També es va dirigir als fidels de Menorca, als quals va convidar a «edificar la comunió diocesana»: «Compto amb tots vosaltres per seguir anunciant la bona nova del Regne i proclamant el nom de Jesucrist entre les gents d’aquesta terra.»

 
La Santa Seu va fer públic el 27 d’octubre de 2016 el nomenament, per part del Papa Francesc, del nou bisbe de Menorca, Francesc Simó Conesa. La diòcesi de Menorca estava vacant pel trasllat del valencià Monsenyor Salvador Giménez a la diòcesi de Lleida i des de setembre de 2015 estava al capdavant de la diòcesi menorquina, com a administrador diocesà, el sacerdot Gerard Villalonga.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=FRANCESC_CONESA_JA_ÉS_BISBE_DE_MENORCA&&noticia_id=9614

Por Prensa