El passat 28 de maig, varen ser instituïts els ministres extraordinaris de la Sagrada Comunió que les comunitats cristianes havien presentat al Bisbe. Una sessió formativa a càrrec del delegat de Litúrgia i Ministeris Laïcals, Mn. Pere Oliver, una celebració de la Paraula i l’entrega del document oficial de designació varen ser els punts importants de la jornada.

La Delegació de Litúrgia i Ministeris Laïcals va convidar a presentar al Bisbe feels de les comunitats perquè fossin nomenats i enviats com a Ministres Extraordinaris de la Sagrada Comunió. Aquests podran ajudar a distribuir la comunió dins la missa o portaran la comunió als malalts quan el rector no ho pugui fer amb regularitat.

Els nomenaments de Ministre Extraordinari de la Sagrada Comunió es fan habitualment cada cinc anys, després d’una sessió formativa que va tenir lloc el passat dissabte 28 a la Basílica de Sant Francesc.

Després d’haver-ne rebut la designació, el rector o capellà responsable haurà de fer, a la Parròquia o església, el ritus de col·lació canònica en la forma prescrita en el Ritual de la Sagrada Comunió i del Culte a l’Eucaristia fora de la missa, a la missa on hi hagi més presencia habitual de feels perquè tengui caràcter oficial reconegut.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=INSTITUÏTS_ELS_MINISTRES_EXTRAORDINARIS_DE_LA_COMUNIÓ&&noticia_id=9035

Por Prensa