Joan Femenia Ávila va ser ordenat diaca el passat 4 de desembre a la Parròquia de Binissalem, en el transcurs d’una celebració presidida per l’Administrador Apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. Llicenciat en Geografia i Història, Joan Femenia culmina després de sis anys la seva etapa formativa al Seminari Diocesà. Serveix actualment a les parròquies de Binissalem i Consell.

A l’homilia, Mons. Taltavull va confirmar com “Déu segueix cridant”, segueix dient: Aquest pot ser el teu camí. “Llavors ve el moment de la resposta, que és quan sentim molta por, no confiam, ens sembla que la nostra vida no quedarà ben encarrilada.” Per a tal, hi ha dos pilars: “Jesús, amb qui ens trobam i dóna sentit a la nostra vida”, i la comunitat cristiana, “que ens acull i agombola”.

A partir d’ara, el nou diaca tendrà algunes funcions noves: podrà proclamar l’Evangeli i assistir l’Altar, administrar els sagraments del baptisme i del matrimoni, beneir i dur el viàtic als malalts. La seva tasca primordial és tot allò relacionat amb la caritat, a més d’animar les comunitats que se’ls confien. A la celebració també rebrà els vestits propis del diaca, que són l’estola col·locada de manera diagonal —creuada en el cor des de l’espatlla esquerra i unida en el costat dret— i la dalmàtica, vestidura tancada amb mànigues amples, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=JOAN_FEMENIA_ÁVILA,_NOU_DIACA_DE_L’ESGLÉSIA_DE_MALLORCA&&noticia_id=9536

Por Prensa