Aquest portal suposa un nou camí a l’abast dels catòlics i de tots els qui confien en l’acció de l’Església per fer-li arribar els seus donatius. Segons està previst, actualment l’Església només rep per complir la seva missió el que els fidels i les persones que desitgen donar-li suport li fan arribar, bé directament, a través de col·lectes periòdiques, o bé a través de la X en la Declaració de la Renda. Amb aquest nou sistema es pretén facilitar la possibilitat de donar a l’Església a través de les tecnologies i dels nous dispositius de comunicació.

Aquest portal, ja disponible, permet donar a l’Església una sola quantitat o bé, a través de quotes periòdiques, les quantitats que disposi el donant. Aquests donatius es poden fer arribar, amb un senzill procediment, a cadascuna de les 23.000 parròquies que hi ha a Espanya, a les diòcesis o bé directament a la Conferència Episcopal. El portal permet també deixar llegats a qualsevol parròquia, diòcesi o a la CEE, i està vinculat a l’altre portal dedicat al sosteniment de l’Església catòlica a Espanya www.portantos.es.

Es tracta d’un portal pioner a l’Església universal en aglutinar en una única web les possibles aportacions a qualsevol parròquia o diòcesis d’Espanya. En fer aquestes aportacions el donant podrà beneficiar-se, com preveu la legislació, d’una desgravació fiscal que pot arribar al 75% del que s’ha aportat.

En accedir a la pàgina donoamiiglesia.es, el donant simplement assenyala en un formulari la institució a la que desitja fer el donatiu, la quantitat del mateix i la seva periodicitat, i completa les dades sobre la seva identitat i la targeta bancària o compte corrent des de la que es realitzarà el donatiu. En començar la campanya de la Declaració de la Renda, el donant rebrà al seu domicili el certificat exigit per presentar en fer la seva declaració.

El portal està disponible a totes les plataformes (ordinadors i dispositius mòbils), en sis idiomes (castellà, català, basc, gallec, valencià i anglès) i té presència també a les xarxes socials Facebook i Twitter. Per facilitar el seu ús i respondre als dubtes que es puguin suscitar s’ha disposat un servei d’atenció telefònica de 9 del matí a 9 del vespre de dilluns a diumenge.

La CEE ha construït el seu portal de donatius sota els criteris de senzillesa en l’ús, seguretat de les donacions, llibertat per triar i adequació al que disposa la legislació vigent sobre donacions. Per això ha encarregat el desenvolupament d’aquest projecte a Indra, la primera empresa espanyola en serveis de consultoria i tecnologia, per garantir la seguretat de tots els donatius que es facin a través del portal. També ha comptat amb el suport del Banc Popular, que ha aportat recursos humans, tecnològics i econòmics.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LA_CEE_PRESENTA_EL_PORTAL_DE_DONATIUS_A_INTERNET:_WWW.DONOAMIIGLESIA.ES&&noticia_id=9452

Por Prensa