La Creu processional de Porreres és una peça d’època medieval, conservada per la Parròquia de Porreres, que destaca per la seva monumentalitat, per la seva riquesa artística i pels testimonis històrics que s’hi refereixen. La peça de plata, realitzada per l’orfebre mallorquí Antoni Oliva a principi del segle XV, va ser feta a Mallorca, tal com ho acredita la marca MAI/ORCA, estampada vuit vegades en diversos llocs de les làmines de plata.

“LA PEÇA DEL TEMPS”, INICIATIVA DEL MUSEU DIOCESÀ
“La Peça del Temps” té per objectiu difondre tant la col·lecció del propi museu com altres peces de la Diòcesi mitjançant l’exposició periòdica de les mateixes. La idea es va iniciar el 2017, amb el quadre titulat «La Immaculada Concepció», del pintor mallorquí d’estil barroc Guillem Mesquida.
Les peces coincidiran amb el calendari litúrgic, i començarà amb la Peça del Temps d’Advent-Nadal (desembre-gener), seguint amb la Peça del Temps de Quaresma (març), la Peça del Temps de Pasqua (abril) i, finalment, la Peça del Temps Ordinari (maig a octubre).
S’intentarà que siguin peces de diferent tipologia, cronologia, estil artístic, procedència, iconografia, etc. En total, seran tres peces pertanyents a la col·lecció del Museu Diocesà i a la Seu de Mallorca, i una peça serà la convidada de l’any, triada d’entre el fons de la Diòcesi.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LA_CREU_PROCESSIONAL_DE_PORRERES,_LA_PEÇA_DEL_TEMPS_DE_QUARESMA_AL_MUSEU_DIOCESÀ_DE_MALLORCA&&noticia_id=9842

Por Prensa