El passat dissabte 25 de març, després de la missa vespertina a la Parròquia de Santa Maria la Major, amb la presència de nombrosos fidels es va procedir a la presentació del nou llibre de Mn. Pere Fiol, sacerdot i historiador local. El volum titulat L’Orgue de Santa Maria la Major s’ha editat sota el patrocini de l’Ajuntament d’Inca.

Va presentar l’acte Mn. Antoni Vadell, Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, que va agrair la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca, que ha costejat la present edició del llibre, així com l’ajuda en el Cicle de Concerts d’estiu que també tendran continuïtat aquest any. Antoni Rodríguez, regidor de Cultura de l’Ajuntament, va destacar que Inca «és terra de bons orgues». Seguidament Mn. Pere Fiol va parlar de les curiositats de la construcció de l’orgue, que va íntimament lligada a la construcció de les diferents esglésies fins a l’actual Parròquia. El mateix té molta similitud amb el de la Catedral de Montpeller a França. També va parlar dels organistes que ha tingut la Parròquia, entre els quals cal destacar a Joan Torrandell, pare del músic de fama mundial Antoni Torrandell i la gran tasca per espai de 70 anys del sacerdot inquer Mn. Tomàs Mora.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=PRESENTAT_EL_LLIBRE_SOBRE_»L’ORGUE_DE_SANTA_MARIA_LA_MAJOR»_D’INCA&&noticia_id=9845

Por Prensa