El proper dissabte dia 19 Lloseta es transformarà en la Jerusalem de fa 2.000 anys. Enmig del carrer, seguint un itinerari que va des del convent de ‘Ca ses Monges’ fins a l’interior de l’església, s’aniran situant 14 estacions en les quals s’escenificarà la Passió de Jesucrist. La particularitat d’aquest Viacrucis és que són estacions vivents. Els veïnats del poble representen els personatges de cadascuna de les escenes i resten immòbils, donant la sensació de ser una fotografia captada realment en cadascun dels moments que relata l’Evangeli. En processó i en un marcat clima de silenci, acompanyats per una música que convida a la pregària, la resta del poble i els nombrosos visitants que arriben cada any a Lloseta segueixen el recorregut d’estació en estació. A cadascuna d’elles es llegeix el fragment de l’Evangeli que li correspon i després es fa una reflexió i una oració adaptada al moment actual de l’Església.

Enguany aquest Viacrucis complirà la seva vint-i-cinquena edició. Es va iniciar l’any 1992 per iniciativa de l’aleshores rector de Lloseta Rafel Horrach, amb la col·laboració del grup de joves del Moviment Juvenil Parroquial i d’altres grups parroquials, entitats socials i culturals i veïnats. Des de llavors s’ha celebrat de forma ininterrompuda el vespre abans del Diumenge de Rams.

Aquest any, en motiu de la seva vint-i-cinquena edició, serà el Bisbe de Mallorca, Mons. Javier Salinas qui presidirà aquest acte amb el qual s’iniciarà la Setmana Santa llosetina. Es començarà a les 19:30 h del vespre amb la lectura del pregó; seguidament se celebrarà l’Eucaristia i just després començarà el Viacrucis, que enguany els llosetins prepararan d’una forma encara més especial.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LLOSETA_CELEBRARÀ_ENGUANY_LA_25A_EDICIÓ_DEL_VIACRUCIS&&noticia_id=8787

Por Prensa