L’ONG MISOL ha recaptat fins al moment 9.881,63 euros per ajudar a la comarca peruana de Trujillo, una de les zones més afectades per les intenses pluges i riuades de fang que el passat mes de març varen assolar algunes de les àrees més deprimides del país andí. La totalitat de l’import s’inverteix entre les famílies més perjudicades a El Milagro, àrea on es concentren majors índexs de pobresa i en la qual les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia desenvolupen un projecte d’educació en el Col·legi Toni Real Vicens.
En concret, i pel fet que hi ha àmplies zones encara incomunicades, s’està coordinant el repartiment mitjançant avioneta d’aliments i productes bàsics, ja que fins al dia d’avui els veïns veuen impedida la seva capacitat de moviment a causa del tall permanent de carreteres i de qualsevol altra via de circulació.
Cal recordar que va ser el passat mes de març quan un virulent temporal de pluges va provocar la ruptura de la ‘Quebrada’ coneguda com León Dormido, la qual va suposar greus danys materials en una zona ja de per si extremadament deprimida. Encara avui, moltes famílies continuen amb les tasques de reconstrucció dels seus habitatges i les connexions via terrestre no s’han restablert.

La crida a la col·laboració de MISOL es manté oberta. Totes les persones interessades a col·laborar poden efectuar les seves donacions en els números de compte:
ES09 0487 2099 1890 0004 0940 Assoc. Misericòrdia i Solidaritat (BMN) ES07 0061 0001 9112 8905 0212 Associació Misericòrdia i Solidaritat (Banca March)
Cal afegir altres donatius que s’han realitzat directament al Col·legi de Toni Real, com 6.000 € de la Delegació Castella-Itàlia de la Congregació i 5.000 € de Mallorca Missionera entre d’altres.
L’activitat de MISOL a Trujillo es concentra a la zona del Milagro, on s’ubica un dels abocadors més grans del món, de més de 58 hectàrees, en què es dipositen tota mena de residus de forma incontrolada i al qual acudeixen milers de famílies sense recursos per obtenir alguns ingressos duent a terme tasques de selecció de restes trobades entre les escombraries, que arriba a acumular-se en munts de més de 15 metres d’altura.
El col·legi que coordinen les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia va néixer amb l’objectiu d’impedir que nins i joves de les famílies més necessitades de la regió, que són precisament les que ocupen les tasques de selecció en el abocador, poguessin tenir un centre escolar al qual acudir, i impedir així que s’empri mà d’obra infantil. Així mateix, amb aquesta iniciativa es procura als més petits una formació que els permeti tenir alternatives de futur diferents al treball en la recollida d’escombraries.
Actualment el centre compta amb 260 alumnes procedents de 190 famílies; a més, procura un lloc de treball digne a 23 persones de la zona.
A part d’oferir una formació acadèmica, tècnica i pràctica, el col·legi contribueix a la nutrició i alimentació sana dels alumnes que reben dos àpats, esmorzar i dinar, al menjador escolar.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=L’ONG_MISOL_RECAPTA_9.881,63_EUROS_PER_A_UN_PROJECTE_SOLIDARI_LIDERAT_PER_FRANCISCANES_MALLORQUINES_A_PERÚ&&noticia_id=10123

Por Prensa