La festa de Jesucrist Gran Sacerdot aplega tradicionalment cada any els preveres de Mallorca al Santuari de Lluc, en una diada sacerdotal de germanor del presbiteri. Més d’un centenar han iniciat la jornada amb una conferència del P. Norberto Alcover, SJ, sobre la figura de sant Alonso Rodríguez, la seva relació amb la diòcesi de Mallorca i la presentació dels actes que s’organitzen en ocasió del IV Centenari de la seva mort.

Acte seguit, ha tengut lloc l’Eucaristia presidida pel bisbe administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, que ha qualificat aquesta trobada d’“entranyable”, “una festa sacerdotal que tant ens uneix a Jesucrist i ens identifica davant el poble cristià”. Al llarg de la seva homilia, s’ha dirigit als preveres assistents als qui ha recordat la missió de “fer de pont entre Déu i els homes i dones del nostre temps”. També dels perills a què s’enfronten en el seu ministeri profètic, “fet d’anunci i denuncia alhora”: “La temptació d’aïllament que sovint ens ataca és molt subtil i, potser sense adonar-nos, ens demana que justifiquem aquella comoditat que ens anestesia per dins i ens va separant poc a poc de la missió d’intercessors.”

Els preveres reunits avui a Lluc amb motiu de la Diada de Jesucrist Sacerdot han acollit la invitació del papa Francesc de viure un minut de pregària en el dia en què es compleixen tres anys de la trobada per la pau de Francesc amb l’aleshores president d’Israel, Shimon Peres i el líder palestí Mahmud Abbas, esdevingut el 2014 en els jardins del Vaticà. Així, els sacerdots s’han unit al minut de pregària per la pau convocada per avui a les 13 h. Ho han als peus de la Mare de Déu de Lluc, com a presbiteri reunit i com a pastors en nom de les comunitats i de tot el poble. D’igual manera s’ha convidat a tots els cristians a unir-se a aquest minut d’oració allà on es trobassin.

Com és costum, en la jornada sacerdotal s’ha retut homenatge als 19 preveres que enguany han celebrat les noces d’or, els 2 d’argent. Dates significatives que “ens fan veure com el Senyor ha entrat dins la nostra vida, ens sosté i ens acompanya”. També s’ha tengut un especial record pels 13 sacerdots morts durant aquest any.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=MÉS_D’UN_CENTENAR_DE_PREVERES_CELEBREN_A_LLUC_LA_JORNADA_DE_JESUCRIST_SACERDOT&&noticia_id=10132

Por Prensa