La Nunciatura Apostòlica a Espanya comunica a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) que a les 12 h d’avui, dijous 8 de setembre, la Santa Seu ha fet públic que el Papa Francesc ha acceptat la renúncia presentada per Mons. Javier Salinas Viñals al govern pastoral de la Diòcesi de Mallorca i l’ha nomenat bisbe auxiliar de València, assignant-li la seu titular de Monterano, Forum Clodii.

A la vegada, el Papa Francesc ha nomenat Mons. Sebastià Taltavull Anglada, actualment Bisbe Auxiliar de Barcelona, Administrador Apostòlic de la Diòcesi de Mallorca.

Mons. Javier Salinas i Vinyals
Mons. Javier Salinas va néixer a València el 23 de gener de 1948. Va cursar estudis eclesiàstics al Seminari valencià, rebent l’ordenació sacerdotal el 23 de juny de 1974. És Doctor en Catequesi per la Pontifícia Universitat Salesiana de Roma (1979-1982). El seu ministeri sacerdotal el va desenvolupar en l’Arxidiòcesi de València. El seu primer destí va ser la Parròquia de Sant Jaume, a Montcada, de la qual va ser Coadjutor de 1974 a 1976. Aquest últim any va ser nomenat formador del Seminari Menor de València, càrrec que va exercir fins a 1977, quan va ser nomenat, per un any, Consiliari diocesà del Moviment Júnior d’Acció Catòlica.

Després de la seva estada a Roma, va tornar a València com a delegat episcopal de Catequesi, de 1982 a 1992; capellà i director espiritual al Col·legi Seminari Corpus Christi de València, de 1987 a 1992; i Vicari Episcopal, del 1990 al 1992. Aquest últim any va ser nomenat bisbe d’Eivissa, seu de la qual va estar al capdavant fins a 1997, quan va ser promogut a la diòcesi de Tortosa.

El 16 de novembre de 2012 va ser nomenat pel Papa Benet XVI Bisbe de Mallorca.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat president de la Subcomissió Episcopal de Catequesi des de 1999 fins a la Plenària de març de 2014, quan va ser elegit president de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar.

El 23 d’octubre de 2012 la Santa Seu el va nomenar membre del Consell Internacional per a la Catequesi (COINCAT), organisme consultiu vinculat a la Congregació per al Clergat.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=MONS._JAVIER_SALINAS_VIÑALS_HA_ESTAT_NOMENAT_BISBE_AUXILIAR_DE_VALÈNCIA&&noticia_id=9241

Por Prensa