L’any 2013 s’instal·là a la Capella de Tots Sants de la Catedral de Mallorca el Memorial dels Sants i Beats mallorquins: un arbre de les branques del qual pengen, com els seus fruits, els sants i beats mallorquins. Des del primer moment, l’autoritat competent del Consell Insular només autoritzà una exposició temporal d’aquest Memorial.

La petició d’autorització es va fer amb motiu de la celebració de l’Any de la Fe i s’ha aprofitat per mantenir-lo amb motiu de la canonització de Sant Juníper Serra i durant l’Any Llull. Darrerament, el Consell Insular ha recordat el caràcter temporal de la instal·lació. Per això, i un cop finalitzat l’Any Llull, es traslladarà al pati del Palau Episcopal, on s’hi podrà instal·lar sense les limitacions que n’imposà l’autorització, és a dir, que serà completada amb altres elements que foren eliminats. Es col·locarà a la banda dreta entrant al pati, pensant que és un lloc central, diocesà, obert i de molt fàcil accés, per on passa molta gent.

L’estàtua de Ramon Llull, que actualment es troba en aquest mateix lloc, serà pujada a l’Exposició lul·liana «El viatge de Ramon» dins el Museu Diocesà, mentre que el mascaró de proa que donava la benvinguda al visitant d’aquesta exposició ha estat retornat al seu dipositari, el Museu de Mallorca.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=NOTA_SOBRE_EL_TRASLLAT_DEL_MEMORIAL_DELS_SANTS_I_BEATS_MALLORQUINS&&noticia_id=9561

Por Prensa