Dins el programa d’activitats que el poble de Sencelles va organitzant amb motiu del setè centenari del Beat Ramon Llull, divendres dia 9 de setembre es varen inaugurar tres exposicions entorn d’aquesta figura cabdal de la història i de la cultura de Mallorca. El punt on convergeixen aquestes mostres és la Casa de Cultura de Can Garau i les entitats que conjuntament ho han impulsat són la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i l’associació local Sencelles Difusió Cultural.

Una de les exposicions, titulada “(Re)Lectura de Ramon Llull”, pretén apropar al públic jove la figura mallorquina més universal de la cultura catalana a través del que és considerat el primer còmic de la història, el Breviculum de Karlsruhe, i la reinterpretació d’aquestes miniatures medievals que conten la vida de Ramon Llull (1232-1316) a través de l’òptica actual de tretze dibuixants de les Illes Balears. L’altre mostra, “L’art de l’Art de Ramon Llull”, és una antologia formada per obres de diversos pintors joves i que fan una lectura contemporània de la figura i del llegat de Llull. El material d’aquestes dues exposicions ha estat cedit, temporalment, per la Universitat de les Illes Balears.

La tercera exposició, amb el títol de “Petjades de Ramon Llull a Sencelles”, és una mostra de diverses peces que posen de manifest la devoció que el poble de Sencelles ha tingut en el Beat, al llarg de la història. S’hi exposen peces de diversa cronologia (entre els segles XVII i XX), llenguatge artístic (pintura i escultura) i procedència. A hores d’ara Ramon Llull és present a les diverses esglésies del municipi (Sencelles, Biniali i Jornets), en el Convent de la Caritat i a altres col·leccions particulars.

Totes aquestes mostres foren presentades en un acte en el qual hi intervingueren Mn. Rafel Mas, professor de Teologia, i el cronista oficial de la Vila de Sencelles, Jordi Llabrés. Romandran obertes fins dia 18 de setembre i està previst que siguin visitades pels alumnes del Col·legi Públic de Sencelles.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=RAMON_LLULL,_PRESENT_A_TRES_EXPOSICIONS_A_SENCELLES&&noticia_id=9267

Por Prensa