Un any més el poble de Sencelles va celebrar dia 5 de febrer a la seva patrona, la verge i màrtir Santa Àgueda. L’acte central de totes les festes fou l’ofici solemne celebrat a l’església parroquial de Sant Pere, que presidí el P. Josep Amengual, Missioner dels Sagrats Cors. Un any més s’hi féu present la Corporació Municipal, encapçalada pel batle de la Vila, Joan Carles Verd, i els Obrers de Santa Àgueda. Un dels moments més importants i tradicionals de la celebració, com cada any, fou el de l’Oferta, quan Mn. Joan Pons, administrador parroquial, va traslladar el reliquiari de Santa Àgueda des de la seva capella fins a l’Altar Major perquè tothom pogués passar a venerar-lo. Aquesta és la manera que tenen els sencellers de renovar el secular vot que feren els avantpassats d’honorar a la Patrona i guardar-ne la festa.

Abans d’acabar la celebració, autoritats civils, religioses, els obrers i el poble, davant la capella de Santa Àgueda varen complir amb un antic costum, recuperat fa pocs anys, d’implorar la protecció de la santa Patrona damunt tota la gent de Sencelles i els seus devots. Cada un dels assistents a l’ofici ha rebut uns goigs del segle XVIII, ara reproduïts en edició facsímil i localitzats fa poc temps en un arxiu particular. Durant tot el mes de febrer es podrà visitar a la mateixa església parroquial Flos Agathae, una mostra de goigs i estampes antigues de Santa Àgueda procedents de diverses col·leccions.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=SENCELLES_I_LA_DEVOCIÓ_A_SANTA_ÀGUEDA&&noticia_id=9707

Por Prensa