L’art contemporani arriba a cinc esglésies del centre de Palma gràcies a l’exposició ‘Ramon Llull, viatger de la fe i del saber’. Alexis Leiva Machado (Kcho), Bernadí Roig, Susy Gómez, Concha Jerez i Vasco Araujo són els autors convidats a establir un nexe entre el llegat de Ramon Llull i l’art contemporani, portant aquest darrer més enllà de les parets d’una galeria o un museu.

Els artistes que intervenen en la mostra interpreten, a través de les seves creacions i mitjançant una obra elaborada per a l’ocasió, els periples i el llegat del Beat en el seu afany i desig per difondre les seves idees d’universalitat i la seva comprensió del món. La juxtaposició entre la comprensió individual i íntima del món dels artistes i la dedicació desplegada per Ramon Llull en la seva insistència per divulgar la veritat, pretén replantejar una reflexió sobre el valor de les idees i la comunicació i difusió d’aquelles com a substancial motor de progrés.

Les obres s’exposaran de forma simultània del 7 de juny al 6 d’agost a la Basílica de Sant Francesc, Parròquia de Santa Eulàlia, Parròquia de Santa Creu, Església dels Sagrats Cors i Església dels Socors.

El Delegat del Consell Pontifici per a la Cultura de la Santa Seu, Mons. Carlos Alberto de Pinho Moreira Azevedo, va ser l’encarregat de fer la conferència inaugural dimarts 7 de juny a la Basílica de Sant Francesc.

OBRES EXPOSADES

Basílica de Sant Francesc

Alexis Leiva Machado (Kcho)

Títol: Otro Milagro

2016, Escultura en ferro corten

Parròquia de Santa Eulàlia

Bernardí Roig

Títol: Travessar l’aire

2016, 10 vídeos, 10 monitors TV Dimensions variables

Parròquia de Santa Creu

Susy Gómez

Títol: Despertar desde el cuerpo

2016 Instal·lació

Església dels Sagrats Cors

Concha Jerez

Título: In cognitionis Memoriam (A la memòria del coneixement)

2016 Instal·lació

Església del Convent del Socors

Vasco Araujo

Títol: Trabalho para nada ‘Da Sinceridade’

2016 Instal·lació

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=UNA_EXPOSICIÓ_REINTERPRETA_EL_LLEGAT_DE_RAMON_LLULL_A_TRAVÉS_DE_L’ART_CONTEMPORANI&&noticia_id=9065

Por Prensa