L’art contemporani arriba a cinc esglésies del centre de Palma gràcies a l’exposició ‘Ramon Llull, viatger de la fe i del saber’. Alexis Leiva Machado (Kcho), Bernadí Roig, Susy Gómez, Concha Jerez i Vasco Araujo són els autors convidats a establir un nexe entre el llegat de Ramon Llull i l’art contemporani, portant aquest darrer més enllà de les parets d’una galeria o un museu.

Els artistes que intervenen en la mostra interpreten, a través de les seves creacions i mitjançant una obra elaborada per a l’ocasió, els periples i el llegat del Beat en el seu afany i desig per difondre les seves idees d’universalitat i la seva comprensió del món. La juxtaposició entre la comprensió individual i íntima del món dels artistes i la dedicació desplegada per Ramon Llull en la seva insistència per divulgar la veritat, pretén replantejar una reflexió sobre el valor de les idees i la comunicació i difusió d’aquelles com a substancial motor de progrés.

Les obres s’exposaran de forma simultània del 7 de juny al 6 d’agost a la Basílica de Sant Francesc, Parròquia de Santa Eulàlia, Parròquia de Santa Creu, Església dels Sagrats Cors i Església dels Socors.

El Delegat del Consell Pontifici per a la Cultura de la Santa Seu, Mons. Carlos Alberto de Pinho Moreira Azevedo, serà l’encarregat de fer la conferència inaugural dimarts 7 de juny a la Basílica de Sant Francesc.

INAUGURACIÓ
Dia 7 de juny a les 19:30 h
Basílica de Sant Francesc
Obre l’acte inaugural la conferència ‘La Fe y el Arte Contemporáneo’ a càrrec de Mons. Carlos A. De Pinho Moreira Acevedo, delegat del Consell Pontifici per la Cultura de la Santa Seu. Acte seguit es presentarà l’obra de l’artista Alexis Leiva Machado (Kcho) per començar a continuació el recorregut per les altres esglésies.

OBRES EXPOSADES

Basílica de Sant Francesc
Alexis Leiva Machado (Kcho)
Títol: Otro Milagro
2016, Escultura en ferro corten

Parròquia de Santa Eulàlia
Bernardí Roig
Títol: Travessar l’aire
2016, 10 vídeos, 10 monitors TV Dimensions variables

Parròquia de Santa Creu
Susy Gómez
Títol: Despertar desde el cuerpo
2016 Instal·lació

Església dels Sagrats Cors
Concha Jerez
Título: In cognitionis Memoriam (A la memòria del coneixement)
2016 Instal·lació

Església dels Socors
Vasco Araujo
Títol: Trabalho para nada ‘Da Sinceridade’
2016 Instal·lació

Conferència
Dia 9 de juny a les 20 h
Parròquia de Santa Eulàlia
Conferència ‘Los viajeros de la fe y del saber’, a càrrec de Francisco Jarauta, filòsof.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=UNA_EXPOSICIÓ_REINTERPRETA_EL_LLEGAT_DE_RAMON_LLULL_A_TRAVÉS_DE_L’ART_CONTEMPORANI&&noticia_id=9051

Por Prensa