La celebració de la Vigília Pasqual, en la nit del Dissabte Sant, és tal vegada la més important de totes les celebracions cristianes, perquè commemora la resurrecció de Jesucrist. També a la Catedral de Mallorca es compliren totes les simbologies d’aquesta rica celebració, presidida pel Bisbe Administrador Apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, acompanyat per nombrosos fidels i preveres.

La vigília s’inicià a l’exterior, on s’encén el ciri pasqual que il·luminarà al llarg de l’any totes les celebracions eucarístiques. A més, precedida per l’aclamació del Pregó pasqual com en la festa més solemne de l’any, i coronada pels cants joiosos del Glòria i l’Al·leluia, la pregària de l’Església d’aquesta nit demana que “la celebració d’aquestes festes pasquals abrandin en nosaltres el desig de les coses del cel, perquè puguem arribar amb cor pur a la festa de la llum eterna”. A partir d’aquí, comentà Mons. Taltavull a la seva homilia, “la Paraula de Déu proclamada, escoltada i meditada, espera la nostra resposta i ens prepara per a viure intensament el goig de la Pasqua, avui i al llarg dels dies que la succeiran”.

És el moment de la benedicció de l’aigua i la renovació de les promeses baptismals, “una renovació d’aquell primer «sí» pronunciat en el Baptisme”, en paraules de Mons. Taltavull. Recollint el que el Papa Francesc diu sobre la resurrecció a l’Evangelii Gaudium, recordà, a més, que “la resurrecció de Jesús no és una cosa del passat: comporta una força de vida que ha penetrat el món, és una força imparable”. Així i tot, no oblida que “n’hi ha molts qui s’obstinen a no voler veure aquests brots de vida i es fixen només en allò que és negatiu i tètric i viuen com en un malson, tancant-se a tota esperança. Els falta certesa interior, aquella certesa que ens diu que Déu pot actuar en qualsevol circumstància, també enmig d’aparents fracassos”. La festa de l’Església en aquesta nit pasqual, afegeix, “pren ara una nova dimensió: no podem quedar-nos la notícia per a nosaltres sols. L’hem de comunicar”. Una nova oportunitat per convertir-ho tot en una sincera acció de gràcies.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=VIGÍLIA_PASQUAL:_LA_GRAN_NOTÍCIA_DE_LA_RESURRECCIÓ&&noticia_id=9922

Por Prensa