El darrer diumenge de novembre se celebra el Dia de les Persones Sense Llar, que enguany coincidirà amb el primer diumenge d’Advent. El lema d’aquest any és “Per dignitat, ningú Sense Llar”. La simple apel·lació a la nostra humanitat ens posa davant la urgència de reconèixer-nos iguals en dignitat i drets. I un element fonamental per a la dignitat de les persones en situació de sense llar és la visibilitat: “si no et veig, si no et reconec, no puc reconèixer-me en tu, no puc posar en valor la dignitat que ens uneix i iguala com a éssers humans”.
D’aquí el crit i el clam que acompanya el lema: “Fes-me visible”. És una petició clara al reconeixement de la dignitat i humanitat de les persones sense llar. Aquest reconeixement, que parteix de la visibilitat, no pot quedar-se en una mera observació, sinó que és un motor de canvi que ens ha de moure i incitar a l’acció, al reclam de la dignitat i a l’accés i exercici de drets de les persones en situació de sense llar.

Ahir al matí milers de persones sortiren al carrer a diferents ciutats de tota Espanya i feren un “flashmob” simultani protagonitzat per les persones que viuen al carrer per a reclamar un model de societat diferent que faci realitat el que avui sembla imposible: que tota persona visqui amb dignitat en una llar pròpia i digne.

Aquests actes de carrer es celebren en el marc del Dia de les Persones sense Llar i que es convoca a Espanya des de fa 24 anys impulsat per Càritas, FACIAM, fePsh (Federació d’Entitats de suport a les Persones Sense Llar), XAPSLL (Xarxa d´atenció a Persones sense llar) i BesteBi (Plataforma per la inclusió social i a favor de les persones sense llar de Bizkaia).

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=27_DE_NOVEMBRE,_DIA_DE_LES_PERSONES_SENSE_LLAR&&noticia_id=9501

Por Prensa