Els llosetins han tornat a transformar el poble, un any més, en la Jerusalem de fa 2.000 anys. Les confraries, grups parroquials, associacions culturals i veïnats han treballat conjuntament per a tornar a recrear els moments de la Passió de Jesucrist en 14 estacions que s’han ubicat a diferents places i carrers del poble.
Enguany s’ha celebrat la vint-i-cinquena edició d’aquest Viacrucis, que va iniciar Mn. Rafel Horrach, en col·laboració amb diverses entitats del poble. En motiu d’aquest aniversari, el Bisbe de Mallorca, Javier Salinas, ha presidit aquest acte amb el qual s’ha iniciat la Setmana Santa llosetina. El Bisbe ha conduït la pregària durant el recorregut per les diferents estacions, seguint les meditacions del Viacrucis de Lourdes. Davant cada estació s’ha llegit el fragment de l’Evangeli corresponent, s’ha introduït un comentari adaptat al moment actual de l’Església i s’ha resat una oració. Enguany el recorregut ha acabat a l’interior de l’Església, amb l’estació de “Jesús posat al sepulcre”, recordant però que aquesta escena és només el preludi de la Resurrecció que celebrarem el dia de Pasqua.
El Viacrucis ha començat després de la lectura del pregó de Setmana Santa i de la celebració de l’Eucaristia, presidida també pel Bisbe de Mallorca. El pregó l’ha pronunciat la jove Maria Eugènia Coll, membre de la Confraria “La Verònica”. En l’homilia, Salinas ha fet memòria de tantes creus que existeixen avui en el nostre món i ha encoratjat a tots els que pateixen a acostar-se a Jesucrist, que guareix a través de les seves ferides.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LLOSETA_CELEBRA_LA_25A_EDICIÓ_DEL_VIACRUCIS_AMB_LA_PRESÈNCIA_DEL_BISBE_JAVIER_SALINAS&&noticia_id=8831

Por Prensa